Damesmode: tips om fris en trendy de zomer door te komen

In de lente en de zomer is het voor veel vrouwen belangrijk om fris en fruitig over te komen. Een leuk gekleurd truitje spreekt nu eenmaal meer tot de verbeelding dan een donker gekleurd truitje. We letten dan ook meer op onze kledingkeuze dan bijvoorbeeld in de winter.

Voor dit jaar zijn er logischerwijs weer trends waar te nemen. Wat zijn die trends in damesmode voor dit jaar? We bespreken er hier een aantal.

Schouders bloot: het mag en kan weer

Met het weer in Nederland is het altijd even afwachten wat de zomer gaat brengen. Helaas zijn we niet altijd zeker van het fijne zonnetje. De temperatuur daarentegen is vaak aangenaam, wat het dragen van een topje zonder bedekte schouders mogelijk maakt. Voor dit jaar is dat ook hetgeen wat je veel voorbij zult zien komen. Je kunt dan denken aan topjes die aan de achterkant dichtgemaakt worden met behulp van een elastische hals.

Kleur? Oranje!

Nee, deze zomer hoef je niet per se koningsgezind te zijn om oranje te dragen. Je kunt namelijk ook oranje dragen, puur omdat het in de mode is! Het jaar 2016 wordt gemarkeerd door de kleur oranje wanneer we het over mode hebben. En het grappige? Dat is dat je ook de kleuren rood, wit en blauw mag combineren met oranje. In 2016 is Koningsdag dus niet de enige dag dat je oranje mag dragen.

volledig in het oranje
Lange mouwen

Heb je geen zin om met ontblote schouders te lopen? Dat is helemaal niet erg. Wat namelijk ook modieus is, zijn lange (wijde) mouwen. Deze mouwen worden niet dunner aan de onderkant, zoals de meeste mouwen, maar juist wijder. Op die manier krijg je een verfrissend effect.

Meer kleur? Roze!

Naast oranje is er ook nog een andere kleur die je veel terug zult zien, namelijk roze. Deze lichte zomerse kleur ziet er altijd mooi uit in combinatie met een blauw kledingstuk. Wil je dus zomers over komen? Zorg dan voor wat leuke extra oranje en roze truitjes met lange mouwen en ontblote schouders in de kast!